Підтримаймо загальний страйк за права трудящих в Кореї

news image

В рамках боротьби проти атак уряду на трудові права, профспілки Південної Кореї 30 листопада проведуть загальний страйк на підтримку прав трудящих країни. IndustriALL закликає організувати дні глобальних дій, аби підтримати боротьбу корейських профспілок.

Корейські профспілки ведуть боротьбу проти спроб уряду знищити трудові права. Під контролем адміністрації президента Південної Кореї Пак поліція вривається в офіси профспілок і заарештовує сотні мирних профспілкових активістів.

Пак спробувала внести в корейське трудове законодавство зміни, які дозволяють звільняти працівників без належного судового процесу, дозволяють зменшувати зарплату працівникам вищих категорій та сприяють поширенню аутсорсингу.

Уряд Пак причетний до скандалу з провідними корейськими корпораціями, які платили хабарі фондам, що перебували під контролем близької подруги президента Пак, в обмін на підтримку антитрудової політики та інших послуг.

В рамках триваючої боротьби, яскравою подією якої стала нещодавня акція протесту, яка зібрала на вулицях Сеула мільйон жителів Південної Кореї, корейські профспілки закликали провести 30 листопада загальний страйк.

Візьміть участь в днях глобальних дій, оголошених на період до 30 листопада, щоб підтримати корейські профспілки напередодні страйку! IndustriALL закликає підтримати корейські профспілки напередодні страйку: надсилати листи, робити селфі та проявляти солідарність в Інтернеті, використовуючи хештег #KoreaGeneralStrike.

Генеральний секретар Глобального союзу IndustriALL Вальтер Санчес, який нещодавно побував у Кореї в складі місії солідарності, каже:

“Я закликаю вас підтримати загальний страйк, взявши участь в днях в днях глобальних дій, і показати корейському уряду силу глобальної солідарності”.

Джерело: industrial-union.org